компенсація санаторно-курортне лікування

Виплата компенсацій особам з інвалідністю за невикористане

                      санаторно-курортне лікування

Порядок виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затверджений постановою КМУ від 17 червня 2004 р. №785 визначає механізм виплати грошової компенсації
замість санаторно-курортної путівки (далі – грошова  компенсація)
та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного
лікування,  передбачених Законами України “Про статус ветеранів
війни, гарантії їх соціального захисту”,   “Про жертви       нацистських переслідувань”         та      “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці  та інших громадян похилого віку в      Україні”. .
          Грошова компенсація виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни   та особам з інвалідністю,  зазначеним у статті  6-2 Закону  України  “Про жертви нацистських переслідувань”, за місцем їх обліку один
раз на два роки з дня звернення із заявою  про  виділення  путівки
або виплату грошової компенсації за бажанням,  якщо  ці особи
протягом двох років не одержували безоплатних  санаторно-курортних
путівок, незалежно від наявності медичного висновку про
необхідність санаторно-курортного лікування або медичних
протипоказань.

          Грошова компенсація виплачується у таких розмірах:
– особам з інвалідністю внаслідок війни I і  II  групи  – 100 відсотків середньої вартості         путівки;
– особам з інвалідністю внаслідок війни III  групи – 75 відсотків   середньої   вартості путівки.

        Середню вартість санаторно-курортної  путівки визначає Мінсоцполітики  за  поданням  Фонду соціального        захисту      осіб   з        інвалідністю та  погодженням  з  Мінфіном    щороку в межах обсягу бюджетних коштів,  виділених         відповідно до Закону  України про Державний бюджет на поточний рік.

Порядок виплати деяким категоріям осіб з інвалідністю грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, затверджений постановою КМУ від 07.02.2007 р. № 150 визначає механізм виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування та її розміри.

Грошова компенсація за путівку виплачується особі з інвалідністю, якщо вона протягом попередніх трьох календарних років не одержувала безоплатної санаторно-курортної путівки (не рахуючи рік, коли особа звернулася за нею).

Грошова компенсація за самостійне лікування виплачується особі з інвалідністю за умови її перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (один раз на три календарних роки, якщо особа з інвалідністю не одержувала безоплатної путівки до санаторно-курортного закладу).

Грошова компенсація за путівку та за самостійне лікування нараховується і виплачується в таких розмірах:

  • особам з інвалідністю I і II групи – 75 відсотків та
  • III групи – 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Міністерством соціальної політики за поданням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, погодженим з Мінфіном, щороку в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону про Державний бюджет України на поточний рік.

          За більш детальною інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області за адресою м.Горішні Плавні, вул. Миру, 29 каб.6 (телефони:44577; 0688322306).